Tuotteet / Näyttely

Näyttely

Ornäs Heritage Collection
Design Carl-Gustaf Hiort af Ornäs
1955

From: 1 320,00  1 320,00 

Mitat

L 44
K 82 (selkäkorkeus)
K 45 (istuinkorkeus)
S 44

Runko

Tammi (koivu tai pähkinä myös saatavilla).

Kangas- ja nahkasuositus

Kangassuositus: Flax D, Hallingdal, Vidar, Orsetto, Lamm

Nahkasuositus: Hero

Näyttely-tuolin käsin punottu selkänoja antaa tuolille hienostuneen ilmeen. Samalla se toimii visuaalisena vastavetona tuolin minimalistisille linjoille.

Massiivipuurunkoisen tuolin selkänojan taidokas nahkapunos on olennainen osa tuolin identiteettiä.

Käsityönä valmistettavan tuolin punonta- ja verhoilutyöhön kuluu käsityöläiseltämme kokonainen työpäivä. Luonnonmateriaaleista valmistettu tuoli kestää aikaa ja materiaalit patinoituvat ajan saatossa kauniisti.

Näyttely-tuolissa istuu mielellään pidemmänkin illallisen ajan. Nahkainen selkänoja tukee istujaa ja verhoiltu, pehmustettu istuinosa lisää tuolin mukavuutta.

Hiort af Ornäsin vuonna 1955 suunnitteleman tuolin runko on massiivitammea. Näyttely-tuoli sopii monen tyylisiin sisustuksiin ja sen ilme muuttuu valitun pintakäsittelyn, verhoilun sekä nahkapunoksen sävyn mukaan. Selkänojan nahkapunokseen voi valita käsittelemätöntä nudenahkaa, konjakin sävyistä tai mustaa nahkaa. Istuinosan nahkaverhoiluksi voi valita samoja sävyjä. Istuinosan kangasverhoiluvaihtoehtona ovat Ornäs vakiokankaiden lisäksi Lauritzonin Flax -pellavakangas, jonka sävyissä löytyy valinnanvaraa raakapellavasta okran ja harmaan sävyihin sekä hiilenmustaan.

Syksyllä 2021 uudelleen lanseerattu Näyttely-tuoli on osa samannimistä kokoelmaa, jonka Hiort af Ornäs suunnitteli 1950-luvulla osaksi Suomen suurlähetystöjen sisustusta.

Ornäsin huonekalut valmistetaan perinteitä kunnioittaen Suomessa.

Ornäsin korkealaatuiset huonekalut kestävät aikaa. Suomalaisissa designklassikoissa ajaton muotoilu yhdistyy tinkimättömään laatuun ja ainutlaatuiseen käsityötaitoon. Valmistamme yksinoikeudella Carl-Gustaf Hiort af Ornäsin suunnittelemia huonekaluja, joista monet ovat saaneet muotonsa vuosikymmeniä sitten. Suomalainen muotoilutraditio jatkuu myös tänä päivänä suunnitelluissa Ornäs-huonekaluissa.

Ornäs-kalusteet valmistetaan laadukkaista materiaaleista käsityönä Suomessa omalla verstaallamme Hollolassa. Niistä jokainen tehdään tätä päivää ja huomista varten.