Tuotteet / Mandariini

Mandariini

Ornäs Heritage Collection
Design Carl-Gustaf Hiort af Ornäs
1960

From: 2 900,00  2 900,00 

Mitat

L 77 cm
K 74 cm
S 70 cm

Runko

Jalkojen puuosat: Koivu, tammi tai pähkinä

Jalkojen metalliosat: Kromi

Kangas- ja nahkasuositus

Kangassuositus: Hallingdal, Vidar, Tonus, Gentle

Nahkasuositus: Savanne, Amburgo

Mandariini-tuolin tunnistettava muotokieli on samanaikaisesti ajaton ja pehmeän futuristinen. Vuonna 1960 suunnitellussa tuolissa kuppimainen pyörivä istuinosa liittyy jalopuulla vuorattuun teräsjalkaan. Visuaalisesti kiehtova, äärimmäisen mukava ja kestävä tuoli sopii oivallisesti kotiin ja julkitiloihin. Suoralinjainen jalkarakenne tasapainottaa istuinosan kaarevia muotoja.

Mandariini-tuolin lähtökohtana oli kartionmuoto ja istuinosan linjat tuovat mieleen japanilaiset origamit. Hiort af Ornäs on kertonut, kuinka hän tuolia suunnitellessaan leikki mielessään kartioleikkiä pohtien, miten monin eri tavoin paperista taiteltua kartiota voi leikata. ”Tätä mietin, sillä kartion leikkaaminen sopii hyvin vaneriprässiin”. Mandariini kertookin kuvaavalla tavalla suunnittelijan suhteesta valmistusprosessiin, mikä oli hänelle jatkuva inspiraation lähde.

Pyörivän nojatuoliklassikon ilme elää valitun puulajin ja pintakäsittelyn sekä verhoilun mukaan. Jalkarakenteen teräsosat saa joko kromattuina tai mustaksi maalattuina. Puuosiin voi puolestaan valita pähkinää, tammea tai koivua.

3D kuvat

Ornäsin korkealaatuiset huonekalut kestävät aikaa. Suomalaisissa designklassikoissa ajaton muotoilu yhdistyy tinkimättömään laatuun ja ainutlaatuiseen käsityötaitoon. Valmistamme yksinoikeudella Carl-Gustaf Hiort af Ornäsin suunnittelemia huonekaluja, joista monet ovat saaneet muotonsa vuosikymmeniä sitten. Suomalainen muotoilutraditio jatkuu myös tänä päivänä suunnitelluissa Ornäs-huonekaluissa.

Ornäs-kalusteet valmistetaan laadukkaista materiaaleista käsityönä Suomessa omalla verstaallamme Hollolassa. Niistä jokainen tehdään tätä päivää ja huomista varten.