Tuotteet / Siesta

Siesta

Ornäs Heritage Collection
Design Carl-Gustaf Hiort af Ornäs
1952

From: 3 970,00  3 970,00 

Mitat

L 74 cm
K 100 cm
S 83 cm

Runko

Koivu, tammi tai pähkinä

Kangas- ja nahkasuositus

Kangassuositus: Hallingdal, Vidar, Orsetto, Gentle

Nahkasuositus: Linea, Savanne, Amburgo

Siesta lepotuoli on Hiort af Ornäsin designklassikko, jonka tunnistettava muotokieli ihastuttaa vuosikymmenestä toiseen. Siestaa suunnitellessaan Hiort af Ornäs halusi luoda täydellisen tuolin, joka sopii monenlaisiin sisustuksiin ja on kuin syli, jossa on ihanaa istua. Orgaaninen muoto ja harkittu funktionaalisuus ovat Siestassa täydellisessä tasapainossa.
Hiort af Ornäs hioi Siestaa vuosia, ennen kuin se lopulta sai muotonsa vuonna 1952. Lukuisien vahasta muovailtujen ja kipsiin valettujen pienoismallien lisäksi Siestaa edelsi sarja tuolimalleja, joita parantelemalla hän kulki tinkimättömästi kohti täydellisyyttä.

Selkänojan kaaret ja istuinkulma on suunniteltu niin, että tuoli tukee istujaa ihanteellisesti. Samalla lepotuolin kaarevalinjainen muotokieli ihastuttaa tasapainoisella kauneudellaan.

Valmistusprosessi oli Hiort af Ornäsille jatkuva inspiraation lähde ja hän kehitti uransa aikana useita innovatiivisia valmistusmenetelmiä. Siesta-lepotuolin selkänojan orgaaniset muodot edellyttivät uraauurtavaa tekniikkaa, suunnittelijan itse valmistamassa vaneriprässissä, joka pystyi ensimmäisenä maailmassa taivuttamaan vanerikappaletta samanaikaisesti kolmeen eri suuntaan.

Saatavana  pähkinä-, koivu-, tai tammijaloilla sekä useilla verhoiluvaihtoehdoilla.

Siesta 3D-kuvat

Ornäsin korkealaatuiset huonekalut kestävät aikaa. Suomalaisissa designklassikoissa ajaton muotoilu yhdistyy tinkimättömään laatuun ja ainutlaatuiseen käsityötaitoon. Valmistamme yksinoikeudella Carl-Gustaf Hiort af Ornäsin suunnittelemia huonekaluja, joista monet ovat saaneet muotonsa vuosikymmeniä sitten. Suomalainen muotoilutraditio jatkuu myös tänä päivänä suunnitelluissa Ornäs-huonekaluissa.

Ornäs-kalusteet valmistetaan laadukkaista materiaaleista käsityönä Suomessa omalla verstaallamme Hollolassa. Niistä jokainen tehdään tätä päivää ja huomista varten.